Smaczna włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Lubimy jedzenie włoskie bo jest smaczne, pożywne i ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej jemy makarony. Mocniej wrażliwi goście kosztują równie pyszne dania takie jak canelloni, gnocchi i desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku cechom: czy miejsce korzysta z włoskich produktów, czy w karcie znajdują się również nie tak znane włoskie dania, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz potrawy z różnych miejsc kraju. W najlepszej restauracji znajdziemy naturalny smak Włoch.
Włoska kuchnia jest prosta, ale to nie znaczy, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Wykwintne wino z Włoch
Jakakolwiek knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować wina. Obiad w charakterze włoskim koniecznie powinien obejmować również trunek. Lampka alkoholu to dla Włocha reguła. mięso sezonowane Kraków Najbardziej znane wina z Włoch to toskańskie bolgheri, lombardyjskie oltrepo pavese a także nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać szeroką kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Chcąc poznać fenomen włoskiego gotowania bez wahania trzeba wybrać się do restauracji, która umie podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film